به گزارش انتخاب به نقل از العالم، "محمد مرسی"، در مصاحبه با روزنامه "الکویتیه" در پاسخ به سئوالی در خصوص "روابط مستقیم اخوان المسلمین با ایران و حزب الله" و ادعای این روزنامه مبنی بر "تهدید کشورهای عربی و غرب در صورت اتحاد مصر و ایران و حزب الله"، گفت: "این مسائل توهم، افترا و بی اساس است؛ ما به حق ملت فلسطین برای مقاومت در برابر اسرائیل اشغالگر احترام می گذاریم و آن را بد نمی دانیم؛ ولی در مقابل هیچگاه در صف هیچکدام از قدرتهایی که کشورهای دوست در منطقه خلیج ع.ر.ب.ی. (خلیج فارس) را تهدید می کنند، قرار نمی گیریم".
خبرنگار الکویتیه در ادامه مرسی را به چالش کشیده، و با بیان اینکه "ایران بارها تلاش کرده روابط خود با مصر را آغاز کند"؛ از او می پرسد "تأثیر روابط قاهره - تهران بر روابط مصر با کشورهای عربی و بالعکس چیست؟" .. مرسی در پاسخ می گوید: "من دیدار با کاردار ایران در مصر را نپذیرفته ام، البته حداقل تا هنگامی که موضع آنها در خصوص سوریه مشخص شود .. اما در ارتباط با اظهارات شما تأکید می کنم که امنیت و ثبات منطقه عربی نیازمند وجود روابط مثبت بین مصر و منطقه (کشورهای عربی) است، زیرا هیچکدام از دو طرف بی نیاز از یکدیگر نیستند؛ رهبری طرح سنی بین الازهر و عربستان و بالهای آنها در کشورهای عربی باقی می ماند، البته بدون ورود به جزئیات در خصوص طرح دیگر که در مقابل آن قرار دارد .. روابط ما با کشورهای منطقه (عربی) ابدی، قوی و راهبردی و برای بقا است".
ادعای مرسی درحالی مطرح می شود که مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها در مناسبتهای مختلف تأکید کرده اند که از مطالبات مردم سوریه در داخل حمایت می کنند و مخالف هرگونه درگیری داخلی و مداخله خارجی در این کشور هستند.
مرسی درباره دلیل پیروزی احمد شفیق در دور نخست انتخابات، و اینکه آیا وی از حمایتهای داخلی و یا خارجی برخوردار است، گفت: حامیان شفیق خانواده های محدودی هستند که از رژیم سابق امتیازاتی گرفته بودند، و به دلیل احتکار و فساد به ثروتهای نامشروع بزرگی دست یافته اند.. آنها نمی خواهند ناگهان این امتیازها را از دست بدهند؛ به همین دلیل به شدت با انقلاب به جدال و جنگ می پردازند و در این راه از سوی برخی رسانه ها، عناصر حزب منحل ملی، و گروهی از سرمایه دارانی که اکنون به اتهام فساد مالی درحال محاکمه هستند، حمایت می شوند .. این سرمایه داران امیدوارند که از طریق بازگشت یکی از مهره های رژیم سابق به رأس قدرت، بتوانند از این راه آزاد شوند.
مواضع متناقض مرسی درباره اسرائیل و آمریکا
مرسی در ادامه گفت: ما از استقبال گسترده اسرائیل و اظهارات بن الیعازر و دیگر سیاستمداران ارشد اسرائیلی درباره احتمال پیروزی احمد شفیق شگفت زده شدیم؛ این امیدواری های صهیونیستها بدون دلیل نیست، و مردم باید درباره این مسائل آگاه باشند.
وی با این حال، در اظهاراتی متناقض روابط مصر "جدید" با رژیم صهیونیستی و آمریکا را رد نکرد و درباره معاهده کمپ دیوید گفت: ما به توافقنامه های رسمی مصر تا زمانی که آنها به نفع ملت مصر باشند احترام می گذاریم .. ملت مصر در تعیین سرنوشت "آشتی" صاحب نظر هستند؛ درنتیجه خود ملت درباره آن تصمیم گیری می کند؛ توافق نامه ها به این منظور ایجاد شده که دو طرف به آن پایبند باشند و نه یک طرف، اما درمورد گاز مصر، منافع مردم این کشور در اولویت قرار دارد.
مرسی در خصوص روابط فعلی اخوان المسلمین و آمریکا گفت: روابط ما با آمریکا بر اصل برابری در تعامل استوار است و منافع مصر در اولویت قرار دارد.
وی ادامه داد: ما بعنوان یک حزب سیاسی مصری فعال در صحنه سیاسی، از سفرهای رسمی نمایندگان دولت آمریکا و سفارت این کشور در قاهره استقبال کردیم.
پیدا شدن موبایل مرسی در جیب یکی از خبرنگاران الکویتیه
خبرنگار الکویتیه در ادامه این مطلب نوشت: هنگام مصاحبه با محمد مرسی میهمانانی برای دیدار با وی آمدند که در جریان آن تلفن همراه مرسی به دلیل تشابه مارک آن با تلفن های حاضران ناپدید شد .. یکی از معاون های مرسی تلاش کرد تا آن را بیابد ولی تلاشها بی فایده بود .. هنگام بازگشت یکی از همکاران ما متوجه شد که تلفن همراهی در جیبش قرار دارد که متعلق به او نیست .. پرسیدیم که این موبایل متعلق به کیست، و طبیعتا موبایل مرسی بود .. ما تلفن همراه مرسی را به او بازگرداندیم.
اظهار نظر مرسی درباره آینده مصر و نحوه اداره این کشور درحالی مطرح می شود که شورای نظامی قبل از پایان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، در کودتایی نرم و از پیش برنامه ریزی شده، پارلمان را منحل کرده، و با گسترش اختیارات خود حتی در زمینه قانون گذاری و تصمیم گیری های کلان، اختیارات رییس جمهوری آینده را به شدت محدود کرد.
:: بازدید از این مطلب : 354